Върни се горе

"Случаят с "Пирогов" е знак, че реформата на здравната ни система не може да търпи повече отлагане, още повече на фона на предстояща според повечето експерти Covid вълна". Това заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров."Генералната грешка в здравната система е, че се плаща дейността, а след това се търси начин тя да бъде усвоена, това води до лоши резултати в болничната сфера", обясни той. Министърът настоя за незабавно започване на преговори за анекс към Националния рамков договор, без да се чака новото правителство.

Д-р Стойчо Кацаров подчерта, че е привърженик на премахването на монопола на Националната здравноосигурителна каса, като посочи, че от това най-много ще спечелят потребителите.

"Един от механизмите пациентът да застане в центъра на здравната система е да му се даде възможност сам да решава къде да влага осигуровките си", категоричен бе той. "Ситуацията с коронавируса у нас е спокойна, но рискът от следваща вълна не е малък", предупреди още министърът на здравеопазването.

 

https://bnr.bg/post/101503609/stoicho-kacarov-sluchaat-s-pirogov-e-znak-che-zdravnata-reforma-ne-moje-da-tarpi-otlagane

Сподели в: