Върни се горе

Съставени са 8 акта за нарушения, издадените предписания са 220 


     8 акта за констатирани нарушения на забраните за тютюнопушене са издали регионалните здравни инспекции в страната през периода 15 юни - 22 юни. 
     Здравните инспектори са извършили 6 328 проверки на 6 101 обекта. Издадените предписания са 220. Проверени са 1 127 обекта за хранене и развлечение,407 детски и учебни заведения, 1 863 лечебни и здравни заведения. Предмет на контрол са били 2 035 други видове обекти с обществено предназначение - обществени и административни сгради, спортни обекти, хотели, социални домове, аптеки и дрогерии, обекти за търговия, хранителни обекти, игрални и интернет зали, фризьорски и козметични салони, оптики, площадки за игра, плувни басейни, транспортни средства, студентски общежития, театри и кина.
    Съставените 8 акта са наложени на физически лица. Те са били глобени, тъй като са нарушили забраната за тютюнопушене в казина, бинго зала и в лечебно заведение. 
    Издадените 220предписания за недопускане на тютюнопушене в помещения с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. Част от предписанията са за премахване на обозначенията, разрешаващи тютюнопушене в заведенията.

Сподели в: