Върни се горе

До месец септември са осигурени допълнителните средства в размер на 1000 лв. месечно, които медиците получават за работата си на първа линия. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Броят на заразените и хоспитализираните от COVID-19  намаляват чувствително, но рискът от нова вълна остава заради ниското ниво на ваксиниране. „Единственият доказан метод за ограничаване разпространението на вируса е масовата ваксинацията. По този начин тенденцията за намаляване на случаите на COVID-19  ще продължи“, заяви здравният министър. „За да се намали смъртността, от ключово значение е ваксинирането на възрастните хора. За целта е създадена добра организация за получаване на ваксини от страна на общопрактикувщите лекари“, поясни д-р Кацаров. Осигурени са и мобилни екипи за ваксиниране на трудноподвижни хора и такива, живеещи в труднодостъпни места. „Създадохме организация определени ваксинационни пунктове да работят с удължено работно време, за да могат всички желаещи да се имунизират“, каза още министърът на здравеопазването.

От новия изпълнителен директор на ИАМН министърът очаква предложения за мерки за подобряване на цялостната организация в сферата на донорството и трансплантацията.

Цялото интервю може да видите тук: https://bntnews.bg/news/ministar-kacarov-ako-vazrastnite-se-vaksinirat-v-sledvashtite-2-meseca-mozhe-da-padnat-mnogo-ot-merkite-1157198news.html?fbclid=IwAR3o6LmdKoFu_srhKkY5sAMyVrKt0Kjp2Fg1H0I1RiXwAgOT-Eg5EvlBjfM

 

Сподели в: