Върни се горе

Няма никакво съмнение, че са извършени нарушения в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ за над 1 милион лева. Това стана ясно от коментара на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Над 400 са фалшивите хоспитализации, по думите му. Министърът коментира още, че това не е първият протест при смяна на директор на лечебното заведение. „Не е вярно, че са пускани пътеки, за да не плащат пациентите. Това е фолклор“, категоричен бе д-р Кацаров.

Той каза, че не е имал пост-COVID синдром и не е лежал в болницата с чернодробна цироза, както е записано в епикризата му. С издадените от „Пирогов“ епикризи за проведено лечение на пациенти с чернодробна цироза, същите биха могли да получат пожизнени решения на ТЕЛК, както и да се запишат в листата на чакащите за трансплантация. „Аз съм от хората, които са жертва на тази фалшификация“, подчерта д-р Стойчо Кацаров. Според него от този случай излиза на показ сбърканият модел на здравната система, където е създаден един елит, който получава лъвския пай в здравеопазването. Ние се изправяме срещу тази върхушка, увери здравният министър. Държавата застава на страната на обикновените лекари, категоричен бе той.

Сподели в: