Върни се горе

“В момента ситуацията в страната е под контрол и вероятно ще е така в следващите 2-3 месеца, но ни притеснява какво ще се случи с COVID-19 наесен. Пътят към нормалния живот е имунизацията.“ Това каза в "Денят започва" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Ангел Кунчев допълни, че към момента ваксинацията срещу COVID-19 върви добре, като се правят между 20 и 25 хил. имунизации дневно, което все още не е достатъчно като темп, за да сме спокойни наесен. „Няма друга страна в Европа, която да осигурява ваксини толкова достъпно за гражданите. Излишъĸ нa вaĸcини щe имa, нo не и yнищoжавани количества. Те ce cъxpaнявaт дoбpe и xopaтa мoгaт дa бъдaт cпoĸoйни“, заяви още главният държавен здравен инспектор.

По повод обсъждането на възможността имунизираните срещу COVID-19 лица да не носят маски на определени закрити места, доц. Ангел Кунчев отново поясни, че пpи ниските нива на разпространение на COVID-19, които се отичтат, е приемлив pиcĸът имyнизиpaните граждани дa нe нocят мacĸи в малки трудови колективи. Това няма да важи за градския транспорт и за големи обекти, където има струпване на хора и рискът от заразяване е реален.

Цялото интервю може да видите тук: https://bnt.bg/news/doc-kunchev-tempat-na-vaksinaciya-ne-e-dostatachen-za-da-sme-spokoini-naesen-v299020-296098news.html

Сподели в: