Върни се горе

„Много вероятно e през есента да има следваща вълна на COVID-19. Затова апелирам българското население активно да вземе участие във ваксинационния процес. Задача на Министерството на здравеопазването е да осигури възможност на хората да се ваксинират. Това е направено. Сега, всеки, който желае да се имунизира, може да го направи.“  Това каза в предаването „Кой Говори?” по Дарик радио заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов. По думите му без ваксинация няма как да възвърнем нормалното си ежедневие като общество.

„Т.нар. колективен имунитет е постигнат вече в някои европейски държави, в Израел, в САЩ. У нас също има всички условия, но е важно хората да осъзнаят, че ваксината е пътят към преодоляване на пандемията“, обясни заместник-министър Томов.

Д-р Томов каза още, че в момента заедно със специалисти от 17 от експертните медицински съвета към министъра на здравеопазването се изготвя протокол за лечение на COVID-19 в болничната и иазвънболничната медицинска помощ.

Цялото интервю може да видите тук: https://darikradio.bg/nai-kasno-do-mesec-ste-ima-rezultati-kolko-ot-balgarite-sa-se-srestali-s-koronavirusa.html#parent=show 

Сподели в: