Върни се горе

НАЦИОНАЛНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ – 1 ДЕКЕМВРИ


 
 
На 1 декември - Световния ден за борба срещу СПИН, започва Националната информационна АНТИСПИН кампания. Тя се провежда за десета поредна година и се организира от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” в партньорство с 28-те Регионални здравни инспекции, общини и неправителствени организации.  
 
На 1-ви декември, неделя, услугата доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН на жителите и гостите на гр. София ще се предлага на следните места:
 
·         В мобилен медицински кабинет от 12.00–18.00 часа – на паркинга на търговския център на бул. „Цариградско шосе” (The Mall). Медицинските консултанти са от „Асоциация Здраве и бъдеще”, а доброволците, насочващи към изследването с бързи тестове и раздаващи здравно-информационни материали, червени панделки и презервативи, са от клуб „С.У.П.Е.Р.” към сдружение „Деца и юноши”
·         В мобилен медицински кабинет от 11.00–15.00 часа – на площад „Св. Неделя” до метростанция „Сердика”. Медицинските консултанти са от фондация „Инициатива за здраве”, а доброволците, насочващи към изследването с бързи тестове и раздаващи здравно-информационни материали и презервативи, са от Българския младежки червен кръст (БМЧК).
·          „Център за сексуално здраве” към „Здраве без граници” обявява Ден на отворените врати от 10 до 16 часа под мотото: "Узнай своя ХИВ статус". Доброволци ще раздават промоционални материали в района на "Централни Хали", ул."Пиротска" и ул."Екзарх Йосиф".
 
През целия ден в АНТИСПИН акциите в гр. София ще се включат и доброволци от Националната доброволческа мрежа Y-PEER, Асоциация на студентите медици в България – СУ, УНСС, НБУ, BEST към Технически университет и столичните училища.
 
В знак на отбелязването на Световния ден за борба срещу СПИН Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” в партньорство с фондация „Алтернативи в изкуството” откри изложба на плакати на тема „Животът е безценен! – превенция на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ” в галерия „Алтер Его” в гр. София, ул. „Кракра” 2А.

Повече информация за инициативите по градове можете да намерите в прикачения файл.
 

Сподели в: