Актуално

53 проекта на ученици от цялата страна са класирани от Първа фаза в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”
31 Май 2024

53 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната здравна организация в България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

Виж още
Отбелязваме Световния ден без тютюнопушене
31 Май 2024

Всяка година на 31 май Световната здравна организация (СЗО) отбелязва Световен ден без тютюнопушене. Кампания е насочена за повишаване на осведомеността относно вредните и последиците от употребата на тютюн, електронни цигари и други никотинови продукти.

Виж още
Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ „Лозенец“ заради нарушения в болницата
23 Май 2024

Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ „Лозенец“ д-р Христо Стоянов. Мотивът за решението е извършеният одит в лечебното заведение, който показва редица тежки нарушения. Констатациите от проверката са, че болницата е във влошено финансово състояние, като се наблюдава устойчива тенденция за натрупване и значителен ръст на задълженията в периода на управление на изпълнителния директор д-р Стоянов.

Виж още
Министър Кондева даде старт на изготвянето на структура и функционалност на Националната детска болница
22 Май 2024 Водеща новина

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева проведе срещи с представители на Европейската инвестиционна банка и консултантския консорциум, който ще изготви пакета от стратегически документи, необходими за изграждането на Национална детска болница.

Виж още
Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец
16 Май 2024 Водеща новина

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства. Това са инсулини и аналози, и други понижаващи кръвната захар лекарства, както и антибиотици, предназначени за системна употреба в детска възраст.

Виж още
Още новини

Още новини