Върни се горе

За насърчаване на безрисковото сексуално поведение за 11-та поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира АНТИСПИН  кампания за 14 февруари - Деня на влюбените. На инициативата традиционно партнират 28 Регионални здравни инспекции, 48 общини, 49 неправителствени организации, училища и медии. Надслов на кампанията е „Животът е безценен! – Превенция на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ”.

Всички областни градове на страната, както и по-малки населени места, ще участват активно в Националната АНТИСПИН кампания за Деня на влюбените. И тази година столичното АНТИСПИН събитие на 14 февруари ще бъде насочено към младите – то ще съчетава здравно–образователна игра и концерт на популярни музикални изпълнители в пространствата на столичен търговски център. Мястото е МОЛ „Парадайс” на бул. „Черни връх” № 100, а началният час е 14.00 ч. При старта на събитието доброволци от сдружение „Деца и юноши”, Асоциацията на студентите–медици в България – София и Асоциацията на студентите–медици – Софийски университет ще съдействат на влюбени двойки да се включат в здравно-образователната викторина, наречена „Луда надпревара срещу СПИН”, чиято цел е да провери и надгради знанията за безопасната любов и безрисковото сексуално поведение.  

От 16.00 часа на сцената във водата на партера на търговския център започва концерт на тримата финалисти от популярния музикално предаване „Х Фактор” – Ана Мария, Нелина и Наско. Тримата певци са посланици на АНТИСПИН кампанията на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”. Концертът ще продължи до 18.00 часа. 

От 14.00 до 17.30 часа  пред ВИП входа на МОЛ „Парадайс” ще бъде разположен мобилен кабинет за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН.  

Информация за всички инициативи по повод Национална АНТИСПИН кампания – 14 февруари можете да намерите в прикачения файл.

Сподели в: