Върни се горе

Днес, 17 март, заместник-министърът на здравеопазването доц. д-р Любомир Бакаливанов връчи на доц. Дончо Дончев, част от екипа на Клиника „Ушни, носни и гърлени болести” на Военномедицинска академия (ВМА), отличието „Посланик на доброто“. Наградата е част от ежегодната инициатива на Държавната агенция за закрила на детето.

„За мен е истинска привилегия да връча днес тази награда на доц. д-р Дончо Дончев, който е лекар и по професия, и по призвание. Той е не само един от най-изявените специалисти в своята област, но и един от най-обичаните от децата лекари. Ежедневно доц. Дончев работи упорито с най-малките пациенти, за да получат равен шанс в живота и да се развият като пълноценни хора“, посочи доц. Бакаливанов.

„За мен е огромна чест да получа това признание. През годините съм награждаван многократно по различни поводи и от различни институции, но днешното отличие докосна сърцето ми истински“, заяви доц. Дончев. По думите му да спечелиш доверието на детето и то в момент, когато е изплашено и има нужда от помощ, е изключително сложна задача.

Сподели в: