Върни се горе

За мен е удоволствие да ви поздравя от името на министър Хинков за успешната реализация на този много важен проект. В продължение на десетилетия Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ не е било реновирано, а пандемията ни научи, че трябва да бъдем готови за всякакви предизвикателства. Това заяви заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов, който присъства на официалното откриване на реновираното отделение.

„Това е поредният обект в Севлиево, който се реализира със средства по ОП „Региони в растеж“, която изтича в края на тази година. Сега много възможности се отварят по Плана за възстановяване и устойчивост. Министерството също ще продължи да инвестира, но ще инвестира само тогава, когато има ясни проекти, които могат да бъдат завършени, а не празна поляна, на която искаме да построим Космодрум, защото знаем възможностите на бюджета“, коментира заместник-министър Гетов.

„Благодарим на Министерството на здравеопазването, което реагира и пренасочи значителни средства по ОП „Региони в растеж“. Една част от тях – 289 000 лв. бяха предоставени на болницата в Севлиево след кандидатстване и представяне на проект. Миналата година се проведе обществената поръчка, а тази година на 4-и февруари започна ремонтът“, посочи директорът на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” д-р Пламен Цеков.

Това е първият цялостен ремонт на Инфекциозното отделение в севлиевската болница от 80 г.

 

Сподели в: