Върни се горе

Днес, 16 март, заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов връчи Почетни плакети на Министерството на здравеопазването на д-р Теодор Цанков - лекар-реаниматор в УМБАЛ „Александровска“ и на екипа на II-ра дежурна смяна от 07 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, в състав: младши експерт Лъчезар Найденов – ръководител на екипа, младши експерт Пламен Младенов, младши инспектор Чавдар Илиев, младши инспектор Деян Ралчовски, младши инспектор Светозар Профиров и младши инспектор Йордан Тошев. Отличието беше присъдено за проявен висок професионализъм, самоотверженост и бърза реакция при участие в спасителна операция с пострадал след тежко пътно-транспортно произшествие.

На 18.02.2023 г., около 12:30 ч., при пътен участък Панчарево – Самоков, лек автомобил катастрофира и пада в дере с дълбочина над 30 м., в непосредствена близост до коритото на р. Искър. Това налага в спасителната акция незабавно да се включи дежурен екип на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. На водача на автомобила, който е претърпял множество травми – контузия на гръден кош, комоцио и вероятно счупена раменна става, е оказана незабавна лекарска помощ от преминаващия по същия път д-р Теодор Цанков, както и от отзовалите се своевременно пожарникари. Докато трае акцията, пътят е отцепен от органите на реда. Минути по-късно пристига екип на ЦСМП, за да транспортира пострадалия мъж до лечебно заведение. Към днешна дата пациентът вече е освободен от болнично лечение.

На награждаването присъстваха и старши комисар Веселин Гетов – директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и комисар Ганчо Данчев – началник на 07 РСПБЗН към Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Сподели в: