Върни се горе

Всички необходими на габровската болница лични предпазни средства са осигурени. Днес донесохме допълнителни количества защитни маски и гащеризони, които ще стигнат на лечебното заведение за следващите минимум 10 дни. Междувременно болницата ще получи предпазни комплекти и по линия на договорката с Турция. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев пред журналисти след посещението си в габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Ананиев уточни, че в лечебното заведение е създадена стройна организация и болницата има готовност да осигури допълнителни инфекциозни легла, а отделението под карантина може да разчита на персонал от други свои структури. Дори при най-лошия сценарий, който потвърждава новия коронавирус сред служители на болницата, държавата има план за реакция – могат да бъдат командировани медици от други населени места, както и пациентите да бъдат пренасочвани към други многопрофилни болници. Този вариант обаче към момента не седи на дневен ред, стана ясно още от думите на здравния министър.

В рамките на утрешния ден ще излязат резултатите на контактните лица (от първа и втора линия) на двете жени от Габрово, при които е доказан COVID-19, в това число и на изследвани служители на болницата.

 

 

Сподели в: