Върни се горе

     "Всички директори на болници знаехме какви договори подписваме за 2013 г. В момента минимум 80% е доплащането, а в някои болници то достига до 92%. Когато си имал 0 лв. и сега получаваш почти пълното изпълнение на това, което си свършил, според мен, няма логика да протестираш.“ Д-р Пенков припомни, че през месец декември м.г. от БЛС предупреждаваха, че през месеците октомври, ноември и декември се очаква криза заради заложен нулев бюджет.

    "За първи път тази година Народното събрание е готово да приеме Закон за бюджета на НЗОК - това беше мечта навремето (НЗОК да бъде на приходно-разходна сметка). Т.е. това, което се събира за хората като вноски, да се похарчи за хората в същата година. Предвижда се да се закупят здравни услуги, лекарства и консумативи за 2,8 млрд. лева, без да се трупат резерви, които след това изчезват. Това за първи път се случва. Никой нищо не прикрива, всичко се слага на масата", посочи д-р Пенков.

     Заместник-министърът каза още, че за 2014 г. Държавата гарантира още в първите 20 дни на януари да бъдат изплатени всички суми, дължими на болниците.

Сподели в: