Върни се горе

Министерството на здравеопазването се включи в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Ученичката от 11 клас на Професионална техническа гимназия „Никола Вапцаров“, гр. Самоков, Венеса Кроснева, зае поста на зам.-министър на здравеопазването за един ден.

Министерството на здравеопазването отвори широко вратите си, за да даде хоризонт на г-ца Кроснева да открие своето вдъхновение и да намери стремеж за развитие, знание и кариерен път в областта на здравеопазването и администрацията . В продължение на един ден ученичката от Самоков имаше възможността да се запознае от близост с работата на една от най-големите структури в България – здравеопазването. Тя бе посрещната от заместник-министъра на здравеопазването д-р Динко Странски, в разговор с когото сподели, че инициативата е прекрасна възможност за младите хора да почерпят административен и управленчески опит. Седемнайсетгодишната Венеса, която изучава специалност „Икономика и мениджмънт“ в местното училище, подчерта, че има интереси в областта на администрацията.

През деня работните срещи на единадесетокласничката продължиха със зам.-министър д-р Александър Златанов и с част от ръководството на държавната структура.

Зам.-министър Странски връчи на Венеса Кроснева Сертификат за участие в инициативата „Мениджър за един ден“ с пожеланието да не губи ентусиазъм и да работи за България.

Сподели в: