Върни се горе

Запазва се структурата, фирмата, самостоятелността на всяка от болниците, включително и клиниките в нея, гарантира министър Москов пред шефове на клиники, лекари и медицински служители на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Днес, 29 април, на среща с представители на болницата министър Москов представи философията на решението за обединение на деветте болници в карето на бившата Медицинска академия.

Между лечебните заведения ще бъде учредено общо административно звено, което ще обслужва административните и немедицинските дейности на 9-те болници. Тази реформа ще оптимизира немедицинските разходи и ще освободи сериозен финансов ресурс, който ще бъде използван за лечение на болните, както и за увеличаване възнаграждението на работещите в болницата.

„На разположение съм, във всеки момент, да консултираме заедно стъпките по реализацията на създаването на общото административно звено“, заяви накрая министърът, в отговор на интереса и готовността, декларирани от страна на шефовете на клиники на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ да се включат в процеса.

Сподели в: