Върни се горе

Организатори:

Национален център по обществено здраве и анализи 

Военномедицинска академия

 

Уважаеми Дами и Господа,

Предстои да бъде финализирана Националната стратегия за борба с наркотиците /2020 – 2024г./. Оценявайки значимостта на проблема и отношението на обществото и медиите към него, Ви каним на работна среща на 13.12.2019 /петък/ от 10.00 часа в зала 10 на ВМА.

Целта на тази среща е да ви представим основните приоритети, залегнали в проекта на стратегията, които ще бъдат обяснени от опитни лекари и дългогодишни експерти в съответните области. Те ще бъдат на Ваше разположение, за да отговорят на всичките ви въпроси. 

 

ПРОГРАМА:

 

1. Актуални  данни в областта на наркотиците и наркоманиите – ще представи Александър Панайотов, Национален фокусен център, НЦОЗА.

 

2. Пътят, водещ до зависимост  - кратка презентация ще представи д-р Владо Наков, НЦОЗА.

 

3. Лечение и психосоциална рехабилитация - интегративен подход. Пътят на човек, употребяващ наркотици в системата от услуги и грижи. - ще представи д-р Цвета Райчева, психиатър, НЦОЗА.

 

4. Възможности за лечение на опиоидна зависимост - ще представи д-р Кемал Мутишев, ДПБЛН, лекар психиатър в метадонова програма.

 

5. Ефективни превантивни стратегии и подходи – ще представят експерти психолози в Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите, гр. София, Миглена Петкова, Росица Станулова.

 

6. Дейности на Министерство на отбраната по превенция и лечение на употребата на наркотични вещества - ще представи доц. Илия Маринов, лекар психиатър, ВМА.

Сподели в: