Върни се горе

„Повечето области в страната излизат от тъмночервената зона. Успяхме да пречупим тази вълна, на първо място благодарение на нашите сънародници, които възприеха идеята за зеления сертификат, на нашите лекари, които въпреки трудностите, бяха на местата си и се грижеха за болните, които стигат до тях. Тук искам да използвам случая, за да отлича проф. Мира Кожухарова“. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на пресконференция, в рамките на която проф. Мира Кожухарова беше отличена със златен медал на МЗ. Здравният министър поздрави своя съветник и ѝ благодари за усърдната работа, проявения висок професионализъм и компетентност.

„Ако някой ни е помогнал най-много със съвети, оценка, анализ и с препоръки как да действаме в тази ситуация, така че хем да не допуснем хора да бъдат оставени без медицинска помощ, хем да не стигаме до локдаун, това е проф. Кожухарова. Ръководството на МЗ взе решение като благодарност за всичко, което тя направи през това време, да я отличим със златен медал на Министерството на здравеопазването“, подчерта той.

„Искам да благодаря на ръководството на МЗ. Понякога ме слушаха, понякога – не, но наистина имах огромен късмет, че работих с този екип“, посочи от своя страна проф. Кожухарова.

Сподели в: