Върни се горе

 

Крайният срок за изпълнението на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС) е 30 септември 2021 г. Удължаването на срока за изпълнение на проекта с девет месеца стана факт след като в началото на месец декември т. г.  Управляващият орган на Oперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. и Министерството на здравеопазването сключиха допълнително споразумение към договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Към днешна дата всички забавяния по реализацията на проекта, причина за които бяха обжалвани процедури по ЗОП, са наваксани. Обученията на служителите от системата на спешната помощ се провеждат по утвърден график, като преди това – на базата на изготвен анализ на потребностите от конкретни курсове, бяха създадени програми за обучението на персоналa от спешните центрове и отделения. Разработени са и диагностично-терапевтични протоколи и алгоритми.

В изпълнение на ПУЛСС в Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ са доставени и въведени в експлоатация специализирани медицински манекени/симулатори, както и необходимото за провеждането на обученията офис оборудване и обзавеждане.

Министерството на здравеопазването изпълнява проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ в качеството си на конкретен бенефициент по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020. Основна цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100 % безвъзмездна финансова помощ.

 

Сподели в: