Върни се горе

УВАЖАЕМИ АКУШЕР-ГИНЕКОЛОЗИ,

УВАЖАЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ,

Честит Ден на родилната помощ – 21 януари!

Днес е вашият професионален празник, Бабинден, в който честваме раждането на новия живот, появил се благодарение на високия ви професионализъм и всеотдайния ви труд. За мен е чест да ви изкажа признанието на цялото ни общество за всекидневните ви усилия да има повече здрави бебета у нас.

Бъдещи и настоящи родители, баби и дядовци, жени, на които предстои тайнството на раждането, семейства, на чиито деца сте помогнали в труден момент, днес ви благодарят за компетентните грижи, за вашата всеотдайност и „златните“ ви ръце!

Във ваше лице България има своите изключителни специалисти в областта на акушерството и гинекологията, които на този ден поздравяваме за добре вършената работа, която сте избрали за свой професионален път на развитие.

Като министър съм убеден, че заедно вървим към по-добри дни за вас – българските акушер-гинеколози и професионалистите по здравни грижи.

И през тази година един от основните акценти в работата на Министерството на здравеопазването ще бъде майчиното и детското здравеопазване, в това число и подобряването на условията, при които всички вие работите.

Сигурен съм, че настоящата 2020 г., която Световната здравна организация обяви за Международна година на медицинската сестра и акушерката, ще донесе още повече здрави бебета на България, а на вас признанието, което заслужавате!

Бъдете здрави и успешни!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Гр. София                                                          КИРИЛ АНАНИЕВ

21.01.2020 г.                                                     МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Сподели в: