Върни се горе

ДО

Г-ЖА МИЛКА ВАСИЛЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА

БЪЛГАРСКАТА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ

ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ

ДО

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

      

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ВАСИЛЕВА,

УВАЖАЕМИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ,

 

Сърдечно Ви поздравявам по повод Вашия професионален празник – Международния ден на сестринството, който се отбелязва всяка година на 12 май.

На тази дата, преди повече от две столетия, се ражда знаменитата Флорънс Найтингейл. Милосърдната сестра не само преобръща представите за сестринската медицинска грижа, а и предприема редица реформи на медицинското обслужване и общественото здравеопазване в Англия. С благородното си дело тя поставя основите на съвременното сестринство и вдъхновява стотици хора по света да изберат тази хуманна професия. 

В наши дни грижите на медицинската сестра присъстват във всеки етап от живота ни – от раждането, през детските години и юношеството до зрелостта и последния ни дъх.

Вие, професионалистите по здравни грижи, сте един от важните стълбове на здравната ни система. Вашият изключително отговорен труд има ключова роля за гарантирането на комплексно и достъпно здравеопазване за българските граждани. Наравно с останалите медицински специалисти Вие винаги сте посрещали всяко здравно предизвикателство, водени от принципа, че опазването на здравето и спасяването на човешкия живот са над всичко. Работата на медицинската сестра е въплъщение на милосърдието и всеотдайността.

Приемете високата ми оценка и признателност за посветеността Ви на сестринството и доказания Ви професионализъм. Вашият принос към осигуряването на качествена и ефективна медицинска помощ е безспорен. Днес цялото общество Ви засвидетелства своята благодарност за хуманното отношение и постоянството, които проявявате при изпълнение на професионалния си дълг в името на общата ни цел – постигане на дълъг живот в добро здраве за всички български граждани.

Пожелавам Ви да изпитвате удовлетвореност от това, което правите всяка минута, всеки ден за своите пациенти. Вярвам, че днешните Ви последователни усилия, въпреки трудностите, ще бъдат възнаградени утре – с признателността и уважението на пациентите и живота, който се възражда, благодарение на Вашия компетентен труд.

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Гр. София                                                             Д-Р АСЕН МЕДЖИДИЕВ

12.05.2023 г.                                                          МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

Сподели в: