Актуално

Започва приемът на документи по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“
08 Юли 2024

Стартира първата кампания за подбор на специализанти по проект „Насърчаване на специализацията по специалности и в области с недостиг на специалисти“. Условията за кандидатстване в процедурата и необходимите документи ще бъдат публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, в раздел „За специализанти“ на 15 юли 2024 г.

Виж още
Премиерът Главчев и министър Кондева провериха разчистването на терена на Националната детска болница
01 Юли 2024 Водеща новина

Премиерът Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева провериха разчистването и подготовката на терена на Националната детска болница (НДБ) и отчетоха сериозния напредък, постигнат точно един месец след началото на дейностите.

Виж още
Случаите на COVID-19 вече ще се съобщават веднъж седмично
28 Юни 2024

Информация за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще се публикува веднъж седмично. Тя ще е налична в справките за епидемичната обстановка на Министерството на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни болести.

Виж още
Над 14 700 заявления са разпределени електронно към всички ТЕЛК в страната
21 Юни 2024 Водеща новина

Електронната система за разпределение на случаите на експертиза за трайно намалена работоспособност/вид и степен на увреждане стартира успешно днес. В рамките на първия ден към всички ТЕЛК в страната бяха разпределени над 14 700 заявления. Те се изпращат на случаен принцип според графика на съответната комисия и наличието на свободни часове.

Виж още
България беше приета за член на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация след 30-годишно отсъствие
05 Юни 2024

77-та сесия на Световната здравна асамблея одобри кандидатурата на България за член на Изпълнителния съвет на Световната здравна организация (СЗО) – вторият по значимост орган в йерархията на СЗО след Световната здравна асамблея. За последно държавата ни е била член в този изпълнителен орган на СЗО през 1994 г.

Виж още
Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха реализира първата си мисия
04 Юни 2024 Водеща новина

Екип на Центъра за спешна медицинска помощ по въздуха реализира първата си мисия днес. След поредица от тренировъчни полети, медицинският екип – д-р Вера Иванова и медицинска сестра Георги Радоев, са изпратени по сигнал за оказване на спешна помощ по въздуха.

Виж още
Министерството на здравеопазването и Регионалния офис на СЗО за Европа подписаха двугодишно споразумение за сътрудничество
04 Юни 2024

От 27 май до 1 юни 2024 г. в Централата на СЗО в Женева се проведе 77-мата сесия на Световната здравна асамблея (СЗА) под надслов „Всичко за здраве, здраве за всички“. Ежегодната сесия на СЗА дава възможност на всички държави членки на СЗО заедно да очертаят глобалния здравен дневен ред и да обявят конкретните за всяка страна цели на здравната политика.

Виж още
Министър Кондева и Отрасловият съвет начертаха план за подписването на нов КТД
03 Юни 2024

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева и Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването начертаха план за подписването на нов Колективен трудов договор (КТД). Министър Кондева пое ангажимент към двете страни да им бъде предоставен график за предстоящите заседания.

Виж още
Министър Кондева връща Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество на масата на преговорите
02 Юни 2024

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева събира Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. Заседанието, на което ще бъде обсъдено сключването на нов Колективен трудов договор, ще се проведе утре – понеделник, от 14,00 ч. в Министерството на здравеопазването.

Виж още
Премиерът Главчев и министър Кондева дадоха старт на премахването на сградите от терена за Национална детска болница
01 Юни 2024 Водеща новина

Премиерът Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева дадоха старт на процеса по премахване на сградите и подготовката на терена за изграждане на Национална детска болница.

Виж още
53 проекта на ученици от цялата страна са класирани от Първа фаза в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”
31 Май 2024

53 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната здравна организация в България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.

Виж още
Отбелязваме Световния ден без тютюнопушене
31 Май 2024

Всяка година на 31 май Световната здравна организация (СЗО) отбелязва Световен ден без тютюнопушене. Кампания е насочена за повишаване на осведомеността относно вредните и последиците от употребата на тютюн, електронни цигари и други никотинови продукти.

Виж още
Още новини

Още новини