Върни се горе

           По повод предстоящия Световен ден за борба срещу СПИН, заместник–министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков ще открие  изложба на художествени плакати на тема „Животът е безценен! – превенцията на ХИВ/СПИН и подкрепа за хората, живеещи с ХИВ”. Откриването на изложбата ще се състои на 29 ноември, петък, от 13.00 часа в галерия „Алтер Его” на ул. Кракра 2А.
 
         Изложбата се организира съвместно с фондация „Алтернативи в изкуството”.
 
          Събитието обхваща две церемонии по награждаване. Отначало ще бъдат наградените осем плаката в различни категории, след което ще се връчат грамоти на Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН, както и на неправителствените организации, които са постигнали най-високи резултати в лятната кампания по доброволно консултиране и изследване за ХИВ на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.
 
           По време на събитието д-р Тонка Върлева, директор на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, ще предостави актуални данни за нивото на разпространение на ХИВ в България и по света, както и АНТИСПИН инициативите в цялата страна, свързани с 1-ви декември. 

Сподели в: