Върни се горе

         В периода 19 – 21 май 2014 г. министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще бъде на  тридневно работно посещение в Израел като част от българската правителствена делегация, водена от министър-председателя г-н Пламен Орешарски.
        В рамките на посещението д-р Таня Андреева ще проведе разговори със своя израелски колега г-жа Яел Герман по теми от взаимен интерес за развитието на сътрудничеството между двете държави в областта на здравеопазването, като: спешна помощ; майчино и детско здравеопазване - обмяна на опит по отношение лечението на жени с репродуктивни проблеми и профила на заболяванията при бременни, обмяна на информация и добри практики в здравеопазването.
       Разговори ще бъдат водени и по отношение на иновациите във фармацевтичната индустрия – използване на съвременно оборудване, въвеждане на модерни технологии по отношение производството на лекарствени продукти и медицински изделия. В допълнение ще бъдат обсъдени възможностите за организиране на курсове по антитероризъм във висшите медицински училища в България с участието на израелски експерти, включващи лекции и практически тренировки, касаещи медицинските аспекти на конвенциалния тероризъм, биотероризма и др. 
 

Сподели в: