Върни се горе

Министерството на здравеопазването съдейства активно в разследването на трагичния инцидент, при който 14-годишно момиче загина след падане от покрива на недовършена сграда на територията на УМБАЛ „Александровска“. До инцидента на 3 май се стигна, след като група младежи е разрушила оградата на охранявания обект и пренебрегвайки поставените забранителни табели, се е качила на недовършената постройка на Научния институт по педиатрия. Обектът се охранява денонощно от фирма, с която е сключен договор след процедура по Закона за обществените поръчки.

Инцидентът се е случил в момент на предаване на дневното дежурство. От охранителната фирма съобщиха, че ежедневно пресичат опити на малолетни и непълнолетни да нахлуват на територията на обекта.  Многократно са сигнализирани и органите на МВР, като охранители са предавали задържани от тях лица на 4 РПУ.

Заради нарушената цялост на поставените оградни съоръжения в част от обекта, както и невъзможността за захранване с ток нощно време, е водена кореспонденция през 2016 година между охранителната фирма и МЗ с цел подобряване на сигурността в района. Същата година отново  е възстановена целостта на оградите, но запазването им е невъзможно заради постоянните вандалски набези. Въпреки предприетите мерки за затягане на сигурността, опитите за проникване не престават.

След трагичния инцидент Министерството на здравеопазването съдейства активно на разследващите органи за изясняване на всички обстоятелства около злополуката.

Сподели в: