Върни се горе

Във връзка с поредна проява на насилие над медицински персонал, за която сигнал е подаден в Министерство на здравеопазването  на 14.12.2014 г. в 22:30 часа от директора на частно лечебно заведение, чийто служител е пострадалата лекарка, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов проведе разговор с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков. Незабавно са били предприети мерки за установяване самоличността на извършилите нападението. В допълнение министър Москов разпореди на РЗИ Пловдив да извърши проверка по случая в частното лечебно заведение в гр. Раковски, където е станал инцидентът.

На мястото на инцидента веднага са се отзовали екип на полицията и екип на ЦСМП Пловдив. Пострадалата лекарка е прегледана, като не са установени наранявания, а само стресово състояние.

Пациентите с агресивно поведение, участвали в инцидента, не са търсили медицинска помощ от страна на ЦСМП Пловдив нито преди, нито след регистрирания инцидент. В инцидента не е участвал екип на ЦСМП Пловдив, а такъв е бил повикан единствено за оказване медицинска помощ на нападнатата лекарка.      

Министърът на здравеопазването е изпратил писма до Инспектората на Висшия съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров с искане за информация, какъв е броят на заведените дела и техният ход във връзка с насилието над медицински лица.

Сподели в: