Върни се горе

Днес, 18 януари, министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова проведе среща с представителите в страната ни на УНИЦЕФ - г-жа Кристина де Бройн и на СЗО - д-р Скендер Сила. Тримата обсъдиха общите теми на сътрудничество, сред които: повишаване на разбирането по отношение ползите от ваксинацията, ефектът на пандемията от COVID-19 върху психичното здраве, промотирането на здравното обучение в училищата, майчиното и детското здравеопазване.

Представителите на двете международни организации поздравиха проф. Сербезова за активността ѝ по отношение на включване на широко представителство от специалисти от различни сфери в изготвянето на комуникационна стратегия на България за повишаване на ваксиналното покритие, като потвърдиха готовността си да продължат усилията си за финализиране на процеса.

На свой ред министърът на здравеопазването благодари за ключовата подкрепа на УНИЦЕФ и СЗО особено в условията на пандемията, която показа, че можем да се справим само с обединени усилия. В допълнение, проф. Сербезова отличи като особено важна темата за здравното обучение на подрастващите в училищата и изрази надежда за успехи в тази посока съвместно с другите заинтересовани страни.

Сподели в: