Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов присъства на работна среща на БЛС на тема "Акредитационен съвет и национални експертни лекарски бордове", който се проведе днес от 10 ч. в УМБАЛСМ "Света Екатерина".

Министерството ще формира и ще определи кои заболявания в кои пакети ще влизат, но Лекарският съюз е този, който трябва да изработи и приложи стандартите, по които трябва да се провежда лечението и тук изцяло разчитаме на високата Ви експертиза, заяви Москов. Според него лекарите в България са били жертва на политическа недобросъвестност, която е довела до изкуственото разделяне и противопоставяне на различните специалности.  Тази политика превърна лекарите във високообразован пролетариат и аз се радвам, че БЛС вижда реалните проблеми и има волята да ги реши. В момента системата страда от непрозрачност и лошо финансиране, допълни министърът. 

Проф. Гудев, председател на борда по кардиология горещо подкрепи волята на министър Москов да премахне „модела на работа на ишлеме, който в България хипертрофира“ и роди цяло поколение, не заможни, а алчни лекари.

Няма нито един ангажимент, който моят екип да е поел пред БЛС и да не е изпълнил, заяви министър Москов в подкрепа на тезата си, че министерството, гилдията и академичната общност трябва да работят в тясна симбиоза, за да съчетаят високите медицински познания с реалната сила и власт на БЛС и да върнат достойнството на професията и доверието на пациента. 

Сподели в: