Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проследи старта на пилотния за страната проект „Лекари в малки и отдалечени населени места“, който започна по инициатива на Министерство на здравеопазването, с подкрепата на президента на Република България г-н Румен Радев. Проектът стартира в партньорство с община Добрич и в областта се осъществява от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ).

Здравният министър посети заедно с кмета на гр. Добрич Йордан Йорданов и с директора на МБАЛ-Добрич д-р Георги Желязков с. Свещарово и гр. Шабла, където се запознаха на място как протичат прегледите от профилирани специалисти в малките населени места. „Осигуряването на специализирани прегледи е основен приоритет както на Министерството на здравеопазването, така и на президента на Р България г-н Румен Радев. Искам да върнем здравеопазването при вас.“, заяви здравният министър по време на посещението си.  По думите му дейността по новостартиралата програма е възможно да се продължи чрез Плана за възстановяване и устойчивост, чрез който да се финансира разкриването на амбулаторни центрове в малки населени места.

 „Прегледите дават възможност на пациентите да бъдат насочени към допълнителни изследвания, както и да бъдат хоспитализирани при необходимост.“, поясни министър Меджидиев.

В област Добрич през месец април са определени девет дати за специализирани прегледи в селата Коритен, Телериг, Крушари, Козлодуйци, Свещарово, Черна и град Шабла. Кампанията, стартирала от област Добрич, ще продължи в областите Монтана и Бургас. Целта на инициативата е да заработи в цялата страна.

Сподели в: