Върни се горе

„Дипломирането на бъдещите медици сега носи надеждата за бъдещето на тази специалност у нас утре. То е свидетелство, че в нашата страна продължава да има млади, дръзновени хора, които се чувстват призвани да поемат по дългия и нелек път към здравето.“ Това посочи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който присъства на дипломирането на абсолвентите от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на Медицински университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

„Последните години, които изправиха медицинските специалисти пред множество изпитания, доказаха за пореден път колко е важен този избор за обществото ни. Той определя развитието на здравната ни система, която винаги трябва да разполага с висококвалифицирани кадри, готови да отговорят на всяко здравно предизвикателство“, подчерта д-р Меджидиев. Той отбеляза, че заслугата за безупречната подготовка на студентите е на техните преподаватели. „Убеден съм, че в стремежа си да им предадете ценния си опит, вие оставяте у тях ярък пример, който да ги води занапред в кариерата и да им вдъхва необходимия кураж в трудните моменти“, заяви здравният министър. По думите му Факултетът се е утвърдил като едно от най-предпочитаните висши училища по медицина не само сред българските, но и сред чуждестранните студенти благодарение на всеотдайната работа и неспирните усилия на ръководството да усъвършенства непрекъснато условията за учебна и научна дейност.

Министърът поздрави абсолвентите с успешното завършване. „Бъдете упорити и непреклонни пред трудностите, които в работата на един медик никога не са малко, но помнете, че, преодолявайки ги, ставаме по-силни. Придържайте се към принципите на хуманността и с всяко свое действие издигайте авторитета на избраната от вас професия“, посъветва д-р Меджидиев. „Оттук нататък перспективите пред вас са много и се надявам да ги осъществите в България“, посочи в заключение здравният министър. 

Сподели в: