Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев получи наградата „Най-успешна здравна политика в полза на обществото“ по време на Осмото издание на Балканските медицински награди 2023, което се състоя в гр. Пловдив.

Наградата се връчва в полза на инициираната от здравния министър позиция на България за стартиране на  преговорите за изменение на договора, сключен между Европейската комисия и Pfizer/BioNTech за закупуване на ваксини срещу COVID-19.  Всичко това се случи в навечерието на дългоочакваната новина от СЗО за края на пандемията. Така по време на церемонията бе определен като „бялата лястовица на Европа“. “ Това е една от най-хубавите награди, които съм получил през живота си,  защото е признание за мен, че стремежът ми да защитя правата на българските граждани, е забелязан и оценен”, подчерта д-р Меджидиев. Наградата му бе връчена от д-р Николай Болтаджиев - председател на Центъра за защита правата в здравеопазването (ЦЗПЗ).

На събитието присъства и началникът на политическия кабинет на здравния министър, доц. Момчил Мавров, който отличи проф. д-р Генчо Начев, дмн, в категория “Цялостен принос в медицината” и връчи награда в категория "Инвестиции в детското здравеопазване" на Лечебно-диагностичен корпус за детски хематологични и онкологични заболявания  към УМБАЛ "Св. Георги" ЕАД Пловдив.

В официалната церемония се включиха водещи лекари, болници, клиники и медицински екипи, като номинациите са направени от  здравни организации, специализирани медии и журналисти. Организатор е  Global Leaders Forum.

Сподели в: