Върни се горе


Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи на проф.   д-р Иван Черноземски златен медал за цялостен принос в областта на онкологията. Заедно с видния български учен-онколог, със сребърни отличия бяха удостоени още четирима негови колеги – проф. д-р Злате Дудунков, проф. д-р Моис Меламед, д-р Елисавета Кръстева и медицинската сестра Бистра Павлова. Отличията бяха връчени от министър Атанасова. 
На проведеното тържество по повод 62-годишнина от създаването на Специализираната болница за активно лечение по онкология, министър Десислава Атанасова подчерта дълбокото си уважение и признание към всички работили и работещи в лечебното заведение, към тяхната професионална квалификация, чувство за дълг и отговорност към пациентите.   Благодарение на техния труд днес лечебното заведение  е лидер в областта на диагностиката и лечението на раковите заболявания, където пациентите получават качествени медицински грижи и помощ, заяви министърът на здравеопазването.   
Отличията се учредяват за първи път през тази година. Инициатор е ръководството на Специализираната болница за активно лечение по онкология   като номинациите са предложени от представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата.  На събитието беше представено и специално юбилейно печатно издание „62 години Национална Онкологична Болница”, включващо документи за историята на болницата.     

Сподели в: