Върни се горе

Здравният министър ще връчи Почетното отличие на МЗ на проф. Никола Владов, който стана член на Френската академия по хирургия и получи медал за принос към световната медицина

    Днес, 31 януари-четвъртък, в 10.00ч. министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще представи новия директор на Изпълнителната агенция по трансплантация. Събитието ще се проведе в Заседателната зала на МЗ, ет. 4.   
    На събитието министър Атанасова ще връчи Почетното отличие на МЗ на националния консултант по трансплантология проф. Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА-София. На официална церемония преди дни в Париж, проф. Владов беше избран за член на Френската академия по хирургия и получи медал за принос към световната медицина. 
     Френската Академия по хирургия е основана през 1735 г. от крал Луи ХV. Проф. Никола Владов е третият българин, който е избиран за  член на авторитетната институция. В предишни години за членове на Академията са били избирани известните български медици проф. Парашкев Стоянов и проф. Аршевир Дериджян.

Сподели в: