Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще присъства на откриването на обновената Интензивна неврологична клиника в УМБАЛ „Св. Марина” - Варна. То ще се състои на 18 февруари /четвъртък/ от 16.00 ч.

Новата клиника е специализирана в лечението на тежки неврологични заболявания. Тя ще обслужва пациенти  от цяла Североизточна България. В нея се лекуват  остри мозъчно-съдови инциденти, възпалителни заболявания на нервната система - менингити, енцефалити, полирадикулоневрити, множествена склероза, миастения и миастенна криза, епилепсия, Паркинсонова болест, Латерална амиотрофична склероза и др.  Обособен е и сектор по детска неврология, а Отделението за интензивно лечение на неврологичните болести е специализирано за фибринолитично лечение на мозъчни инфаркти.

Университетската болница "Света Марина" - гр. Варна е най-големият диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс. Лечебното заведение разполага с 960 легла, модерна апаратура и висококвалифицирани кадри. 

В 17.00 ч. в „Зала-А” на 2 етаж на УМБАЛ „Св. Марина” е предвидена пресконференция за медиите.

Сподели в: