Върни се горе

Необходимите промени в системата на спешната медицинска помощ обсъди здравният министър проф. Асена Сербезова с директора на ЦСМП - София д-р Георги Гелев при днешното си (21 февруари) посещение в Центъра.

Двамата разговаряха за действията на здравното министерство по организация на спешната медицинска помощ по въздух. По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България предвижда да закупи 5 хеликоптера, които ще се използват за транспортиране на пациенти със спешни състояния. Още един хеликоптер ще бъде осигурен по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г.

При посещението си в Районния координационен център към ЦСМП - София министър Сербезова разговаря със служителите относно логистиката на пациентите в София и областта и механизма за проверка на свободните болнични легла.

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в т.ч. и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се запознаят с организацията на спешната медицинска помощ в Р Турция. Целта е обмяна на опит и добри практики, които да бъдат адаптирани у нас.

Сподели в: