Върни се горе

 

В понеделник (25 ноември), в 10.30 ч., министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще посети Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ във връзка със стартирането на обученията на персонала от центровете за спешна медицинска помощ и спешните отделения по проект „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС).

В рамките на проекта предстои да бъдат обучени минимум 6892 души. Теоретичните обучения ще са с продължителност 15 часа седмично, а практическата част ще бъде с продължителност 17.5 часа, като обучаваните ще са разпределени в групи до 12 човека.  

Министерството на здравеопазването изпълнява проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“, финансиран от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., в качеството си на конкретен бенефициент. Основна цел на проекта е подобряване качеството на предоставяната спешна медицинска помощ чрез инвестиции в човешкия капитал. Общият бюджет на ПУЛСС възлиза на 7 млн. лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ. Предстои да бъде подписано допълнително споразумение към договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за удължаване срока за изпълнение на проекта до 30.09.2021 г.

 

Сподели в: