Върни се горе

На сцената в Централния военен клуб ще оживеят приказни герои

от детските мечти и надежди

    На 15 декември, събота, Министерството на здравеопазването и лично министър Десислава Атанасова организира Коледно празненство за децата, подпомогнати от Център „Фонд за лечение на деца“ през 2012 г. 
    Тържеството ще се проведе в Концертна зала на Централен военен клуб от 10.00 часа. В празничната програма са включени изпълнения на детските музикални формации „Мечо Пух“, „Смехоранчетата“ и на детски танцов състав при ОДЗ № 79 „Слънчице“. Дядо Коледа, Снежанка, джуджета и феи ще раздават подаръци на децата, а Мечо Пух и Том и Джери ще организират различни игри и забавления. 
    Коледното празненство се провежда под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов.   
    През 2012 г. Фондът за лечение е подпомогнал 715 деца, което е два пъти повече в сравнение с 2011 г., когато техният брой е бил 374. За тяхното лечение държавата е отпуснала над 10 милиона лв. След отпадането на лимита от 180 000 лв. по предложение на министъра на здравеопазването, 10 деца са получили възможност за трансплантации като същевременно са покривани разходи за лечение на други заболявания, които също са надхвърляли тази сума. Най-често фондът е финансирал деца с неврологични, ортопедични, неврохирургични, онкологични, офталмологични,  урологични и нефрологични заболявания.

Сподели в: