Върни се горе

10.03.15г. (към 07.00 ч.)

Област Благоевград - На територията на областта няма преливащи язовири. Големите язовири разполагат със свободни обеми за поемане на високи води. Няма получени сигнали за критични нива на реките Струма и Места. 
От ЦСМП Благоевград докладват, че няма необслужени адреси. Към момента в Благоевград не вали сняг.

Област Кърджали - По-голяма част от пътищата са проходими при зимни условия. Лечебните заведения в областта функционират нормално, като са осигурени в медицинско и битово отношение. Електрозахранването е осигурено чрез генератори.

Последните трима пациенти на хемодиализа са хоспитализирани.

Проблемът с изхранването на болните и персонала в МБАЛ Ардино е решен. Доставен е хляб. Поради неразчистени пътища в с. Мановица и в с. Щерна медицински съвети са давани по телефон.
От ЦСМП Кърджали докладват, че няма необслужени адреси.

Област Пазарджик - Болницата във Велинград работи на генератор. Диализните апарати работят. Пациентите на диализа ще бъдат обслужени в МБАЛ Велинград, но като резервен вариант е договорена помощ с диализен център в гр. Пазарджик. Пред белодробната болница, която се намира извън гр. Велинград, е разчистено. Няма проблем с изхранването, отоплението и медикаментите в болниците. От ЦСМП Пазарджик докладват, че няма необслужени адреси. В Батак електрозахранването е възстановено в 20:30 ч., но с Велинград и Ракитово връзка се поддържа чрез мобилни телефони.

Област Пловдив  - В областта електрозахранването е възстановено. В част от гр. Лъки има ток.

Тримата души, които бяха блокирани на Кръстова гора, от които единият е употребяващ инсулин, са изведени. От ЦСМП  Пловдив докладват, че няма необслужени адреси.

Област Смолян - Електрозахранването в самия град е възстановено. Почти всички пътища са отворени. Болниците имат работещи агрегати. Болните на хемодиализа се обслужват по график. Няма проблем с обслужването на  спешните състояния на пациентите. Електрическото захранване в Златоград е възстановено. Проблемът с водоподаването е решен. В болницата има вода. Осигурена е и бутилирана.

Проблемът  с издаването на електронни болнични и документи по НЗОК  също е решен. На лекарите са дадени указания и е разяснено как да действат. От ЦСМП Смолян докладват, че в община Баните има необслужени неотложни адреси поради неразчистени пътища - дадени са медицински съвети по телефона. Пътищата към малките населени места са трудно достъпни. Няма достъп до с. Мугла. Електрическото захранване в Чепеларе, Девин и Доспат е възстановено, но на другите места все още няма ток.

Област Стара Загора - Пътищата са проходими. Лечебните заведения функционират нормално, като са осигурени в медицинско и битово отношение. Диализно болните са обслужени. За населените места със спряно водоподаване - с. Бенковски, с. Самуилово и с. Бял Извор са осигурени водоноски. Взети за изследване  са проби на питейната вода от с. Обручище и гр. Гълъбово, от училище и детска градина. От ЦСМП докладват, че няма необслужени адреси.

Област Хасково - Обстановката е спокойна. Медицинската помощ в лечебните заведения се осъществява нормално. Няма бедстващи лица. ЦСМП има един необслужен адрес в с. Розино - поради неразчистени пътища - дадени са медицински съвети по телефона. Поискано е съдействие от ПБЗНС, откъдето обаче не са успели да разчистят пътя.

Сподели в: