Върни се горе

/към 13.30 часа/
Смолян – Градът е с прекъснато електрическо захранване. МБАЛ Смолян работи на агрегат. Болните на хемодиализа се обслужват по график. Общинските болници обслужват пациенти в спешно състояние. В болницата в Златоград няма вода, тъй като поради липса на електрическо захранване помпата не работи. Осигурена е бутилирана вода. В района има проблем с издаването на електронни болнични и документи по НЗОК.

Кърджали – Проходими са пътищата към Ардино и Крумовград. Извършват се дейности по разчистването/ разширяването на въпросните пътни участъци. Електрозахранването в района е осигурено чрез генератори. Водоподаването е нарушено, но има бутилирана вода. Болните на хемодиализа са хоспитализирани.

Пловдив – В община Лъки има прекъснато електрическо захранване.

Пазарджик – Болницата във Велинград работи на генератор. Тази сутрин не са успели да включат диализните апарати, поради което 12 диализно болни са извозени до частна диализна болница в Пазарджик. За периода 9 март – 11 март всички училища и детски градини няма да работят. Към момента няма проблем с подаването на питейна вода. Профилактично е извършена частична промивка на бързите филтри в ПСПВ, гр. Велинград.

Ст. Загора – Обстановката в града е спокойна. Не са подадени сигнали за проблем с обслужването на диализно болни.

В гр. Гълъбово е преляла река Съзлийка и е скъсала дига. Подстанцията е залята и електрозахранването е нарушено. Заляти са 30 къщи в с. Обручище и 5 в гр. Гълъбово. Няма евакуирани.

Хасково – Лечебните заведения работят. Няма проблем с електрическото захранване.

Поради повишаване нивото на река Марица водата прелива през дигата и наводнява помпена станция Момково. Помпената станция е спряна. Засегнати са 19 населени места от три oбщини.

Ямбол - В с. Ханово има замътняване на питейната вода. Осигурена е водоноска. Предстои да се вземат проби.

Сподели в: