Върни се горе

Днес, 13 февруари, заместник-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски награди отличените ученици в конкурси на Столична РЗИ по случай Деня на влюбените.

За поредна година институцията организира информационно-образователна кампания в изпълнение на програмите „СПИН и младите хора” и „Сексуално и Репродуктивно здраве”.

Директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев и главният секретар на СРЗИ д-р Татяна Янева наградиха учениците, чиито творби взеха грамоти в конкурси на теми „Най-оригинално любовно обяснение”, „Най-красиво изработени валентинки” и „Човекът, когото обичаме”.

Днешното събитие доказва планомерното и успешно реализиране на една от основните политики на Министерство на здравеопазването, а именно промоция, превенция и контрол на общественото здраве. Информирането на младите е един от пътищата не само за предпазване на себе си и най-близкия човек, но и за изграждане на богата здравна култура, каза д-р Персенски.

Директорът на Столична РЗИ д-р Данчо Пенчев допълни: Това е една от най-успешните кампании на СРЗИ, за което свидетелства ежегодно нарастващият интерес от страна на младите ни съграждани.

Кампанията на Столична РЗИ ще приключи на 20 февруари.

 

Сподели в: