Върни се горе

Национален ученически конкурс на тема „Моят графит – за живот без тютюн” е поредната национална инициатива за българските ученици, която обявява Министерството на здравеопазването.  Проявата се провежда съвместно с МОМН, Столична община  и представители на Европейската кампания "HELP - за живот без тютюн".

От 3 май до 20 юни 2010 г.   всеки желаещ ще може да прояви своята уникалност и талант при рисуване на графит в интернет с електронни бои по темите: предотвратяване на тютюнопушенето, отказване на цигарите, пасивно тютюнопушене. На победителите в Националния ученически конкурс „Моят графит – за живот без тютюн”  ще бъде предоставена възможността да нарисуват своя графит „на живо” . Това ще стане на 1 юли 2010 г., на специално събитие, край паметника на Националния дворец на културата.

Министерството на здравеопазването участва за трета поредна година в кампанията на кампанията. Тематични акции за борба с тютюнопушенето бяха организирани  по случай Международния ден без тютюнопушене, Световния ден без тютюн  и  в рамките на ежегодното изложение-базар „Алея на здравето” в НДК. Голям е интересът и към  традиционния Национален  ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”.  Неговите послания допринасят много български ученици да се обявят против тютюнопушенето и да заявят своя глас за среда, свободна от токсините и канцерогените на тютюневия дим.

Условията за участие в конкурса могат да бъдат открити на адрес: http://www.graffitikonkurs.eu.

Краен срок за рисуване на графитите – 0:00 часа на 20 юни 2010 г.

Министерство на здравеопазването инициира Национален ученически конкурс на тема „Mоят графит – за живот без тютюн”
Национален ученически конкурс на тема „Моят графит – за живот без тютюн” е поредната национална инициатива за българските ученици, която обявява Министерството на здравеопазването.  Проявата се провежда съвместно с МОМН,...

Сподели в: