Върни се горе

27 души до този момент са получили медицинска помощ след   станалата тази сутрин влакова катастрофа между гарите Драгоман и Драгоил. Това показват данните, получени от структурите на МЗ - центрове за спешна помощ и лечебни заведения. Инцидентът е станал около 7,50 часа и при него  катастрофираха международния влак Белград - София и влак със служители на БДЖ.

Сигналът за инцидента е подаден в МЗ от тел.112 в 08.05 ч.   Четири минути по-рано сигнал от тел. 112 е подаден и в ЦСМП-София област.   Разпоредено е две линейки от филиалите на спешните центрове в Драгоман и Костинброд да бъдат насочени към мястото на катастрофата, които в 8.30 ч. вече оказват помощ на пострадалите. Малко по-късно в района пристигат и екипи на Спешна помощ от филиалите в Сливница и Годеч, както и два екипа от ЦСМП София-град.   

Със съдействието на МВР е осигурен зелен коридор за транспортиране на пострадалите до лечебни заведения в София, където да им бъде оказана медицинска помощ. 23-ма души са настанени в УМБАЛСМ „Пирогов”.  По информация на лечебното заведение в Спешното приемно отделение са приети 5-ма сръбски и 18 български граждани. Пострадалите хора са с различна степен на травматични увреждания, предимно по крайниците и главата.  По преценка на лекуващите екипи всички те са без опасност за живота.  Сред пострадалите са машинистът на българския влак и началникът на сръбския влак.   

 Във ВМА също има постъпили граждани, пострадали при инцидента. Става дума за четирима  мъже с контузни рани, натъртвания и съмнения за фрактури, на които са извършени необходимите     изследвания и е предприето лечение.

 

Сподели в: