Върни се горе

С приза „Медик на годината“ за 2017 г. беше отличен чл.-кор. проф. Лъчезар Трайков. Той е ръководител на Катедрата по неврология на Медицинския университет – София и на Българския център от Европейския консорциум по болестта на Алцхаймер (Centers of excellence от EADC), председател на Българското дружество по деменции, зам.-председател на Българското дружество по неврология, както и началник на отделение в Клиниката по неврология на УМБАЛ „Александровска“.

Министърът на здравеопазването поздрави чл.-кор. проф. Лъчезар Трайков и изтъкна изключителния му принос за развитието на невронауките и тяхното приложение.

„Богатата Ви биография на медик и учен с широка обществена активност, непрекъснато търсещ и прилагащ иновативни практически решения в изучаването на мозъка и когнитивните нарушения, Ви утвърди като изключителен професионалист и любим лекар на много пациенти“. Това се казва в обръщението на министър Ананиев към проф. Трайков.

На церемонията присъстваха главният секретар на Министерството на здравеопазването проф. Красимир Гигов и председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова.

Сподели в: