Върни се горе

На среща с директорите на 28-те РЗИ в страната министър проф. Николай Петров, заместник-министрите на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, маг.-фарм. Лидия Нейчева, Светлана Йорданова и Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев очертаха какви са задачите на регионалните структури в краткосрочен план.

Във връзка със стартиращия летен сезон от РЗИ се очаква засилването на контрола на водите (питейни и за къпане), на храните и на шума, както и мониторинг на персонала на обектите с обществено предназначение, като при въпроси от съвместна компетентност здравните инспекции трябва да работят в добра колаборация с другите отговорни институции.

От вас искаме внезапни проверки, контрол, контрол и пак контрол, подчерта министър Петров. В дългосрочен план МЗ ще направи анализ на дейността на всяка регионална инспекция, като очаква от директора ѝ да мотивира всеки разходен лев, каза още министърът.

Ежемесечно всяко РЗИ ще изготвя доклад до министерството за актуалната ситуация и евентуални проблеми, които могат да възникнат на територията му, стана ясно още на срещата.

Сподели в: