Върни се горе

Проф. Илко Гетов, в качеството си на заместващ министъра на здравеопазването и двамата заместник-министри доц. Михаил Околийски и доц. д-р Петко Стефановски, д.м, проведоха среща с г-жа Ани Стоянова, г-жа Кремена Кунева и представители на протестиращите пред Министерството на здравеопазването.

Пред ръководството на ведомството те настояха за отстраняване на директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров. От своя страна проф. Гетов посочи, че като принципал на лечебното заведение, министърът на здравеопазването е предприел всички необходими законови стъпки за освобождаване на настоящия директор на „Пирогов“.

По време на срещата г-жа Стоянова беше информирана за всички действия, предприети от страна на министерството по случая с дъщеря ѝ Даная, а в следващите дни предстои да бъде представен и докладът от повторната проверка на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и констатациите в него.

Междувременно още вчера от Министерството на здравеопазването е разпоредена нова проверка. Тя следва да бъде осъществена незабавно от комисия, в състава на която да бъдат включени по двама представители от ИАМН, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителна агенция по лекарствата и служители от Звено „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването.

При необходимост в хода на проверката е предвидена и възможност за привличане на допълнителни експерти.

Проф. Гетов пое ангажимент на утрешното заседание на Министерския съвет да запознае правителството с всички тези факти, обстоятелства и развитие на казуса.

Сподели в: