Върни се горе

В Министерството на здравеопазването започна обсъждането на процедурите за включване на плаковите зъбни протези за възрастни хора към дейностите, заплащани от НЗОК. Първата среща за изготвянето на проект за анекс към Националния рамков договор за денталните дейности за 2017 година се проведе днес по инициатива на вицепремиера и министър на здравеопазването Илко Семерджиев.

Присъстваха председателят на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса д-р Михаил Христов и ръководството на Българския зъболекарски съюз.

Проектът на Министерството на здравеопазването предвижда от тази година част от разходите за поставяне на плакови зъбни протези за възрастни хора да бъдат поети от Националната здравноосигурителна каса. За целта от резерва на НЗОК трябва да бъдат заделени 20 милиона лева.

Ще бъде съставена работна група от представители на Министерството, Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз. Те трябва да определят след анализ възрастовите групи, с които ще стартира поставянето на плакови протези.

Сподели в: