Върни се горе

    Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков се срещна с представители на протестиращите срещу закриването на белодробната болница в Пловдив жители на града. Той подчерта, че СБПФЗАЛ "Д. П. Кудоглу" ЕООД е общинска собственост и единствено Общинският съвет на Пловдив има право да реши дали лечебното заведение да продължи да функционира. „Министерството на здравеопазването и министър-председателят нямат никакви законови механизми, с които да въздействат на Общинския съвет или на кмета“, каза д-р Ненков.
    „В случай, че болницата бъде закрита, ще направим всичко възможно пациентите с белодробни заболявания да продължават да получават необходимото им медицинско обслужване в същия обем и на същото качество“, каза Ненков. Министерството на здравеопазването вече е вложило средства в изграждането на ново отделение в Университетска болница „Свети Георги“. Новото звено ще поеме пациентите на специализираното лечебно заведение.
    Зам.министърът изрази готовността на министерството за диалог с представителите на местната власт в Пловдив за евентуална отмяна на вече взетото решение. Още в началото на следващата седмица в МЗ ще бъде организирана съвместна среща с директорите на двете болници - „Св. Георги“ и "Д. П. Кудоглу", представители на Община Пловдив и на протестиращите.

Сподели в: