Върни се горе

Утре, 13 февруари, от 11.30 часа, в галерия „Средец” ще се състои награждаване на ученическите творби – отличени в конкурси на Столична РЗИ по повод 14 февруари, Деня на влюбените.

За поредна година Столична РЗИ организира информационно-образователна кампания в изпълнение на програмите „СПИН и младите хора” и „Сексуално и Репродуктивно здраве”.

В рамките на инициативата бяха обявени конкурси на теми „Най-оригинално любовно обяснение”, „Най-красиво изработени „валентинки” и „Човекът, когото обичаме”, а отличените творби ще бъдат презентирани в галерия „Средец“ (гр. София, бул. "Ал. Стамболийски" № 17).

По време на кампанията се провеждат срещи-разговори с учениците от 7-те класове на 18 СОУ „Уилям Гладстон” на тема отговорното сексуално поведение.

Медицинските специалисти от училищата организират видеопрожекции на здравни филми, информиращи за ХИВ/СПИН и други сексуално преносими инфекции.

На ученици, младежи и граждани е предоставена възможност за посещения в информационно-консултативния здравен център на СРЗИ. В рамките на проекта кабинетите КАБКИС към Столична РЗИ правят безплатни изследвания под надслов „Бъди в час! Направи си анонимен и безплатен тест за ХИВ!” Броят достигнати лица ще бъде отчетен след края на кампанията – 20 февруари.

В изпълнение на инициативата от Столична РЗИ са осигурени здравно-информационни материали и презервативи.

Сподели в: