Върни се горе

На 25.09.2017г. /понеделник/ от 09.00ч. зам.-министърът на здравеопазването маг.-фарм. Лидия Нейчева ще открие кръгла маса на тема „Корупционни рискове при доставката и употребата на медицински изделия“, която ще се проведе в „София Хотел Балкан“, зала „Средец“.

Кръглата маса се организира от Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерски съвет с подкрепата на Министерство на здравеопазването и фондация „Конрад Аденауер“.

Целта на форума е да се идентифицират проблеми и набележат мерки за намаляване на риска от корупция и за повишаване сигурността на пациентите, качеството на медицинската услуга и ефективното разходване на публичните средства в сферата на медицинските изделия.

На събитието ще присъстват представители на държавни институции, пациентски организации и експерти, а специален гост ще бъде д-р Франк Бьоме, прокурор в отдел „Наказателно преследване на корупцията“ във Федералното министерство на правосъдието и защита на потребителите /Федерална Република Германия/. Той ще представи германския Закон за противодействие на корупцията в здравеопазването, както и мотивите за неговото приемане.

Сподели в: