Върни се горе

 

В навечерието на най-големия християнски празник Възкресение Христово, Министерството на здравеопазването напомня, че въпреки преустановяването на извънредната епидемична обстановка, пандемията от COVID-19  все още не е приключила и коронавирусът продължава да бъде заплаха за здравето ни.

МЗ препоръчва:

При оплаквания и симптоми, характерни за COVID-19, се самоизолирайте и се консултирайте с Вашия лекар. Ако усетите, макар и слабо неразположение, отложете срещите си с други хора. Бъдете особено внимателни при посещенията на възрастни роднини.

По възможност избягвайте местата, на които се струпват много хора едновременно.

Препоръчително е носенето на маски и спазването на дистанция на обществените места – търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и т.н.

Мийте ръцете си със сапун и вода, а при невъзможност - използвайте дезинфектант за ръце на спиртна основа.

Проветрявайте добре помещенията в дома си, особено при събирания на повече хора.

Ваксинацията срещу COVID-19 предпазва Вас и Вашите близки от тежко протичане на заболяването и последващи усложнения за здравето. Планирайте своята ваксинация и не отлагайте прекалено дълго. Информация за ползите от ваксините и ваксинацията срещу COVID-19 може да намерите на сайта https://plusmen.bg на Министерството на здравеопазването.

Нека бъдем отговорни, за да се радваме на още много празници с любимите си хора.

Министерството на здравеопазването Ви пожелава светли Великденски празници.

Сподели в: